Feature

Favorit i Ironman med cykelhjälmen bak och fram

EKERÖ/KALMAR Artikeln publicerades

Bensinmacksägaren Lorentz Blixt från Ekerö med cykelhjälmen bak och fram blev snabbt en favorit i Barometerns tv-sändning från lördagens Ironman.

– Jag tycker om att bjuda på mig själv, säger han.

Det var i växlingsområdet mellan simningen och cyklingen som Barometern-OT:s reporter Ia Sellerberg träffade Lorentz Blixt, en 44-årig bensinmacksägare från Ekerö utanför Stockholm. Det speciella med Lorentz var hans positiva utstrålning och placeringen av hjälmen. Den satt nämligen bak och fram, något som varken Lorentz själv eller Ia Sellerberg lade märke till.

”Det är extra roligt att kommentatorerna inte kan hålla sig för skratt”

Du skrev till oss att du hade blivit ”viral” - vad har du fått för reaktioner på klippet?

– De flesta kommentarerna handlar om att jag verkar vara en härlig kille som bjuder på mig själv. Jag tycker om att bjuda på mig själv, allt behöver inte vara på blodigt allvar. Och så är det många som undrar varför reportern inte sade till mig, men jag tror hon var lika ”caught in the moment” som jag var. Jag tycker själv att det är ett fantastiskt roligt klipp och det är extra roligt att kommentatorerna inte kan hålla sig för skratt.

Hur upplevde du loppet?

– Det var förbaskat skojigt. Jag tyckte det var jättehärligt i princip varenda meter fram tills tre mil in på löpningen. Då tappade jag lite energi och kunde inte riktigt springa med ett leende.

Du tillhörde Colting & Borsséns supermotionärer - varför sökte du till det?

– Jag har en lång lista med saker som jag ska klara av innan jag lämnar det här livet. En sak som står på listan är en Ironman och nu har jag checkat av det.

Cyklade du med hjälmen bak och fram sedan?

– Nej, det gjorde jag inte. En domare kom fram till mig innan jag lämnade fållan och sade att hjälmen satt bak och fram så jag vände på den.