Annons

Enkla vegowoken

Publicerad 6 april 2019
Foto: Olof Elm

4 portioner. Den perfekta kylskåpsrensningen! Woka det du hittar ihop med soja och nudlar, och middagen är serverad! Mängden grönsaker behöver inte vara så exakt.

Tidsåtgång: ca 20 min

Annons

Äggnudlar för 4 portioner

2 morötter

1 liten, röd paprika

Ca 4 st salladslökar

Ca 250 g champinjoner

1–2 msk sesamolja

2 msk mirin (finns på asiatiska hyllan)

Sojablandning:

3 msk soja

1,5 msk sesamolja

Annons

1 tsk socker

Rör samman ingredienserna till sojablandningen i en kopp, ställ åt sidan.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.

Strimla morötter, paprika och salladslökar, och spara en handfull salladslök till garnering. Halvera champinjonerna och skär dem i skivor.

Hetta upp sesamolja i en wokpanna och woka de strimlade grönsakerna och svampen i ca 5 minuter tills de mjuknat något.

Rör ner mirin och nudlarna. Häll i sojablandningen lite i taget tills du när nöjd med färgen på woken. Blanda runt allt noga, lägg upp i skålar och toppa varje portion med lite strimlad salladslök.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons