Feature

Dubbelpanerade mozzarellabollar

Feature Artikeln publicerades
Foto: Olof Elm

Dubbelpanerade mozzarellabollar på grillen, 4 portioner: Knaprig yta och mjuk ost. Ett underbart tillbehör på grilltallriken! Tillagningstid: 10 minuter plus tid på grillen.

Mjöl, en liten tallrik

1-2 ägg

Panko-ströbröd, en liten tallrik

1 pkt á 150-200 g små mozzarellabollar

Gör så här:

Strö ut mjöl på en liten tallrik. Vispa upp 1-2 ägg med en gaffel i en skål, och strö ut panko-ströbröd (ett ströbröd med grövre korn) på en tallrik. Doppa varje mozzarellaboll först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Låt bollarna vila någon minut, och doppa dem sedan i ägget igen, och en gång till i panko. Grilla tills de fått en fin yta och är mjuka inuti.