Annons

Dubbelpanerade mozzarellabollar

Dubbelpanerade mozzarellabollar på grillen, 4 portioner: Knaprig yta och mjuk ost. Ett underbart tillbehör på grilltallriken! Tillagningstid: 10 minuter plus tid på grillen.
Publicerad 26 maj 2018
Foto: Olof Elm

Mjöl, en liten tallrik

1-2 ägg

Annons

Panko-ströbröd, en liten tallrik

1 pkt á 150-200 g små mozzarellabollar

Gör så här:

Strö ut mjöl på en liten tallrik. Vispa upp 1-2 ägg med en gaffel i en skål, och strö ut panko-ströbröd (ett ströbröd med grövre korn) på en tallrik. Doppa varje mozzarellaboll först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Låt bollarna vila någon minut, och doppa dem sedan i ägget igen, och en gång till i panko. Grilla tills de fått en fin yta och är mjuka inuti.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons