Feature

Daniel sprider glädje med sin hälsoresa

Oskarshamn Artikeln publicerades
Månadens instagrammare: Daniel Petrini gick in i väggen för drygt ett år sedan.  Under den tuffa vägen tillbaka hittade han träningen och genom Instagram, @danielpetrini, vill han nu peppa andra att må bra.
Foto: Roger Carlsson
Månadens instagrammare: Daniel Petrini gick in i väggen för drygt ett år sedan. Under den tuffa vägen tillbaka hittade han träningen och genom Instagram, @danielpetrini, vill han nu peppa andra att må bra.

Daniel Petrini gick in i väggen för drygt ett år sedan. Under den tuffa vägen tillbaka hittade han träningen och genom Instagram vill han nu peppa andra att må bra.

Hur länge har du instagrammat?

– Jag gick in i väggen i augusti 2016 och hade en tuff resa tillbaka. Det tog lång tid innan jag accepterade att jag hamnade där jag hamnade och var helt borta från sociala medier när jag mådde som sämst. När jag började löpträna efter årsskiftet la jag ut en bild på Instagram och fick stort gensvar, sedan ledde det ena till det andra. Jag märkte att jag kunde inspirera andra.

Hur beskriver du ditt Instagramkonto?

– Jag är en glädjespridare och gillar att ge energi och jag tror att mitt konto är inspirerande. Jag vill visa att det går att göra träning till något kul. Mina vänner säger att de blir peppade av mig.

Bilder hämtade från @danielpetrini på Instagram.
Bilder hämtade från @danielpetrini på Instagram.

Vad lägger du upp på ditt konto @danielpetrini?

– Min träning i vardagen. Jag har ofta ett budskap med mina bilder i kombination med att jag vill sprida positiv energi. Mina bilder handlar om vardagliga saker och jag tror att många känner igen sig i många frågeställningar.

Hur mycket tid lägger du på kontot?

– I alla fall någon timme per dygn. Instagram har blivit en naturlig del av min vardag för jag får så mycket tillbaka. Det ger mig lika mycket som följarna.

Vad är det bästa med Instagram?

– Att det är en enkel kanal. Det är kul att man så så enkelt sätt kan inspirera andra, man kan nå ut till så många. Jag tycker att Facebook har blivit så stort och kommersiellt, nästan som en reklampelare. Instagram är en enklare och bredare väg ut. Det är mer kravlöst och lite lättsammare än Facebook.

 

Fakta

Daniel Petrini

Ålder: 36 år

Familj: Singel.

Bor: I Oskarshamn.

Gör: Jobbar på Bygghemma.se

Instagram: @danielpetrini, har strax under 700 följare.

Tre favoritkonton:

@1paolo2 (Pauolo Roberto)

@solsidan (Linda Andersson)

@easymind4u

Visa mer...

Hur många följare har du?

– Jag har 678 följare och det är jättekul att det blivit så många, men det är inte det viktiga för mig. Det här är från början mitt privata Instagramkonto som jag gjort till en inspirationskälla.

”Sedan jag började har jag dessutom gått ned 27 kilo, så det har hänt jättemycket sedan jag släppte pressen och kraven. Jag har aldrig levt i nuet som jag gör nu.”

Hur mår du i dag?

– I dag mår jag väldigt bra, men jag är noga med att lyssna på min kropp. Folk undrar varifrån jag får min energi, men jag går efter min dagsform och ser träningen som något kravlöst. Nu mår jag så bra av träningen att det är något jag inte kan vara utan. Sedan jag började har jag dessutom gått ned 27 kilo, så det har hänt jättemycket sedan jag släppte pressen och kraven. Jag har aldrig levt i nuet som jag gör nu.

Följ gärna Bonus Weekends sida på Facebook: