Annons

Citrusravioli med honungsrippel

4 portioner. Fräsch maträtt som både är snabb att laga och snygg att servera. Tillagning: 15 minuter.
Publicerad 24 februari 2018
Citrusravioli med honungsrippel, en fräsch och snabb maträtt.
Citrusravioli med honungsrippel, en fräsch och snabb maträtt.Foto: Olof Elm

2 pkt färsk ravioli (ca 500 g) med t ex ricottafyllning


1 blodapelsin – rivet skal och saft


Annons

2 dl riven parmesanost


2 nävar rucola, grovhackad


2 dl crème fraiche


flingsalt


nymald svartpeppar


0,75 dl valnötter,

hackade
flytande honung

Koka den färska raviolin enligt anvisningarna på paketet. Ta fram en stor skål och riv ner skal och pressa ur saft från blodapelsinen. Spara eventuellt lite blodapelsinskal till garnering. Tillsätt riven parmesan, rucola och crème fraiche, och blanda till en röra. Salta och peppra. Rör försiktigt ner den kokta raviolin. Lägg upp på tallrikar och garnera med hackade valnötter, lite extra flingsalt och peppar och ev. lite rivet skal av blodapelsin. Ringla över lite flytande honung ovanpå varje portion.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons