Feature

Citrusravioli med honungsrippel

Feature Artikeln publicerades
Citrusravioli med honungsrippel, en fräsch och snabb maträtt.
Foto: Olof Elm
Citrusravioli med honungsrippel, en fräsch och snabb maträtt.

4 portioner. Fräsch maträtt som både är snabb att laga och snygg att servera. Tillagning: 15 minuter.

2 pkt färsk ravioli (ca 500 g) med t ex ricottafyllning


1 blodapelsin – rivet skal och saft


2 dl riven parmesanost


2 nävar rucola, grovhackad


2 dl crème fraiche


flingsalt


nymald svartpeppar


0,75 dl valnötter,

hackade
flytande honung

Koka den färska raviolin enligt anvisningarna på paketet. Ta fram en stor skål och riv ner skal och pressa ur saft från blodapelsinen. Spara eventuellt lite blodapelsinskal till garnering. Tillsätt riven parmesan, rucola och crème fraiche, och blanda till en röra. Salta och peppra. Rör försiktigt ner den kokta raviolin. Lägg upp på tallrikar och garnera med hackade valnötter, lite extra flingsalt och peppar och ev. lite rivet skal av blodapelsin. Ringla över lite flytande honung ovanpå varje portion.