Feature

Chokladtryfflar rullade i lakritspulver

Feature Artikeln publicerades
Chokladtryffar för lakritsälskaren.
Foto: Olof Elm
Chokladtryffar för lakritsälskaren.

Något för lakritsälskaren! Cirka ca 20 stycken. Tidsåtgång: 25 minuter plus kyltid.

200 g choklad

1,25 dl vispgrädde

2 tsk lakritspulver + ytterligare ca 0,5 dl

En nypa flingsalt

25 g smör

Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull och ta den från värmen när den börjar koka. Rör ner lakritspulver och sedan hackad choklad och flingsalt. Tillsätt smöret, och rör tills smeten är fri från klumpar. Ställ in i kylen att stelna, antingen minst 5 timmar alternativt över en natt. Skopa sedan upp lagom stora bitar med tesked och rulla till bollar som du sedan rullar i lakritspulver. Förvara i kylen.

Mer julgodis med Helena Elm!

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.