Feature

Chokladrulltårta med smörkräm

Feature Artikeln publicerades
Chokladrulltårta med smörkräm.
Foto: Olof Elm
Chokladrulltårta med smörkräm.

Chokladrulltårta med smörkräm. En riktig klassiker! Finns det någon som inte älskar drömrulltårta? Tidsåtgång: 25 minuter.

3 ägg

1,5 dl strösocker

0,75 dl potatismjöl

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk socker till ytan

----------

Smörkräm:

100 g rumsvarmt smör

1,5 dl florsocker

1 äggula

2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 225C och klä en långpanna eller annan rektangulärugnsform med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker pösigt.

Rör samman potatismjöl med kakao och bakpulver i en egen bunke, och sikta ner i äggsmeten genom en sil, annars kan man få små klumpar i smeten som är kvar även efter gräddning.

Häll över smeten i långpannan och grädda den i nedre delen av ugnen i ca 5-6 minuter.

Låt kakan svalna i ca 10 min innan du strör på lite socker. Stjälp över den på ett nytt bakplåtspapper med den sockrade sidan nedåt. Är pappret som rulltårtan legat på svårt att dra av, prova att fukta pappret med lite vatten.

Låt bottnen svalna medan du gör smörkrämen, som görs genom att alla ingredienser vispas samman med elvisp.

Bred  fyllningen på rulltårtan och rulla ihop den med hjälp av pappret.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.