Feature

Att vara 50 – fyra kvinnor om förändringar mitt i livet

Feature Artikeln publicerades

Att vara runt 50 kan vara en känslomässig berg- och dalbana. Man känner sig fortfarande ung men är ändå lite gammal.

Vad händer när livet plötsligt känns ändligt? När man känner att livet går alldeles för fort och att man kanske borde göra något annat av det? I boken

Vi måste prata om 50 av Cecilia Gustavsson talar kända kvinnor om kärlek, kriser och livslust. Bonus Weekend har träffat Shanta, Åsa, Birgitta och Désirée och samtalat om hur det är att vara i åldern som är förändringens tid.

Shanta Nyblom.
Foto: Mats Holmertz
Shanta Nyblom.

Shanta Nyblom hade egen butik i 31 år. Mitt i livet bestämde hon sig för att hon ville göra något annat. ”Åren går och skräcken var att jag skulle sitta senare och tänka varför vågade jag inte prova”. Läs hela artikeln här:

Åsa Holst Storm tror på tankens kraft och på att hjälpa andra människor. Hon tyckte att det var otäckt att fylla 50. ”Därför firade jag 49 med stor fest och trubaduren Ida Gratte. Jag var inte ens hemma när jag fyllde 50”. Läs hela artikeln här:

 

Birgitta Axelsson Edström
Foto: Mats Holmertz
Birgitta Axelsson Edström

För Birgitta Axelsson Edström blir magkänslan allt viktigare. För några år sedan fick hon en kallelse och nu tänker hon bli präst. ”Jag tror att människor växer och utvecklas hela livet.”

Läs hela artikeln här:

 

desirée liljevall
Foto: Johanna Eriksson
desirée liljevall

Désirée Liljevall ser fram emot att fylla 50 nästa år. Bilden hon hade om 50-åringar har suddats ut och åldern har inte längre någon betydelse. ”Mina barn är stora och jag är pigg, det är coolt.”

Läs hela artikeln här:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.