Feature

Asiatiska salladstacos med färsfyllning

Feature Artikeln publicerades
Foto: Olof Elm

3-4 portioner. En ny favoriträtt hemma hos oss! Kan serveras antingen som hel middag eller som plockmat på buffé.

Tidsåtgång: Ca 25 min

----------

3 små huvuden hjärtsallad

500 g fläskfärs

4 vitlöksklyftor

0,5 röd chili

125 g salladslök (6-8 st)

1 msk fisksås

3 msk soja

1 msk strösocker

1 lime, pressad saft

1 kruka mynta

1 kruka koriander

----------

Sweet chili-sås till garnering

Plocka loss salladsbladen. Skölj dem och badda dem torra försiktigt, så att de behåller sin skålaktiga form.

Bryn färsen och pressa ner vitlöksklyftorna i den under tiden. Hacka den halva röda chilin och låt även den få fräsa med. (Gillar du hetta kan du hacka lite extra chili att ha till garnering.) Strimla ner salladslöken och fräs ihop med fläskfärsen, men spara en handfull strimlor till garnering.

Rör ner fisksås, soja och socker. Pressa ner saften från limen i färsen.

Strimla ca en tredjedel av bladen från myntaplantan och lika många från korianderplantan och rör ner i färsen, och ta sedan grytan från värmen.

Lägg 1–2 matskedar asiatisk färs på varje salladsblad. Garnera med resterande blad från mynta- och korianderplantorna, och strö över strimlad salladslök. Servera med sweet chilisås.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.