Feature

Äppelugnspannkaka med bacon

Feature Artikeln publicerades
Foto: Olof Elm

Billig och enkel klassiker! Har man tillgång till äpplen är det här något som man ofta har alla ingredienserna till hemma. 6 portioner. Tidsåtgång: ca 20 minuter + 30 minuter i ugn.

5-6 äpplen

Kanel

----------

4 ägg

3 dl mjöl

6 dl mjölk

En nypa salt

----------

2 pkt bacon

Sätt ugnen på 200C.

Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Fördela ut skivorna i en långpanna som du klätt med bakplåtspapper. Pudra lite kanel över äppelskivorna.

Vispa samman ägg, mjöl, mjölk och salt till en smet. Häll smeten över äppelskivorna och ställ in långpannan i mitten av ugnen i cirka 30 min, tills äppelskivorna är mjuka om du känner på dem med en sticka och pannkakan har en gyllenbrun färg.

Under sista kvarten på pannkakan – stek upp två paket bacon och låt sedan skivorna rinna av på hushållspapper. Servera baconet till ugnspannkakan.

Tillaga Helena Elms äppelfavoriter:

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.