Feature

Amerikanska cookies fyllda med Center

Feature Artikeln publicerades
Sega och ljuvligt goda amerikanska cookies fyllda med Center.
Foto: Olof Elm
Sega och ljuvligt goda amerikanska cookies fyllda med Center.

Ljuvligt sega kakor med amerikansk inspiration, fyllda med det svenska, klassiska godiset Center.

Tillagningstid: 15 min + tid i kyl och ugn. Cirka 16 stycken

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk Maizena

1 tsk salt

175 g smält smör

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

1 ägg

1 äggula

2 tsk vaniljsocker

2 rullar Center (totalt ca 156 g)

Rör samman mjöl, bakpulver, Maizena och salt i en bunke. Smält smöret. Ta det från värmen och rör ner strösocker och farinsocker i kastrullen. Rör sedan ner ägg, äggula och vaniljsocker, och blanda samman i bunken med mjölet. Blanda till en degklump och ställ in i kylen i ca 2 timmar. Sätt ugnen på 150C, och skopa upp matskedsstora bitar deg med hjälp av en matsked. Tryck in 2-3 Center-godisar i varje degklump, försök kapsla in godisbitarna så gott det går i degen. Forma degbitarna mer som cylindrar än som runda bollar, och ställ dem på högkant så att de bygger mer på höjden än vad de är runda. Det gör att kakorna håller formen bättre och blir tjockare och får den klassiska ”tuggiga” och lite sega konsistensen som karaktäriserar amerikanska cookies. Placera ut på en plåt med bakplåtspapper, och grädda i mitten av ugnen i ca 16 minuter. Centerfyllningen kommer att flyta ut ur botten på en del av kakorna, och den delen smakar ljuvligt!

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.