Varken Julian eller Stella passade den nyfödde

Familj Artikeln publicerades

Föräldrarna hade bestämt sig för att barnet skulle heta Julian eller Stella men när den lille killen föddes passade inget av namnen. Någon föreslog Lucas och det passade utmärkt, berättar Josephine Ljunggren.

Josephine Ljunggren och Andreas Soth, Kalmar, fick den 9 maj en son som heter Lucas. Vikt 3 628 g, längd 51 cm.
Foto: STINE GRIND-Bullfie Photography
Josephine Ljunggren och Andreas Soth, Kalmar, fick den 9 maj en son som heter Lucas. Vikt 3 628 g, längd 51 cm.

1 Hur mår Lucas?

– Han mår bra, han är en väldigt glad bebis som bara är ledsen när han är hungrig eller trött. Det är mycket skratt, leenden och bus. Han är lite filurig tycker jag.

2 Föddes han på beräknad dag?

– Han kom tio dagar för sent. Jag började nästan tänka att det inte skulle bli någon bebis, att han bestämt sig för att stanna kvar i magen, haha!

3 Lucas är ert första barn, berätta hur livet har förändrats!

– I början var det så klart en väldigt stor omställning, från att bara ha haft oss själva att bry oss om till att all tid och energi kretsar kring honom. Men vi har kommit in väldigt bra i det och Lucas är en självklar del i vår familj.

4 Visste ni att det skulle bli en pojke?

– Nej, vi tog inte reda på det. Det spelar ju ingen roll heller.

5 Hur kom ni fram till namnet?

– Vi trodde att det skulle bli en Stella eller en Julian men han var ingen Julian. Det tog några veckor för oss att bestämma namnet. Men så var det en kompis som rabblade upp ett antal pojknamn och Lucas kändes genast helt rätt.

6 Ska Lucas heta något mer?

– Han heter Lucas Günther Soth. Günther är efter Andreas morfar som blev väldigt glad och hedrad över att vi valde hans namn.

7 Hur gör ni med föräldraledigheten?

– Vi har inte bestämt oss helt ännu men vi försöker spara så mycket som möjligt, för att kunna vara hemma länge. Andreas kanske tar över till nästa sommar eller höst, vi får se.

8 Har ni döpt Lucas?

– Vi hade namngivning på midsommarafton. Lucas var bara sju veckor men Andreas syster bor i Australien och vi ville passa på medan hon var hemma. Vi hade ceremonin i min mammas trädgård och efteråt övergick det till midsommarfirande, det var mycket lyckat.

9 Vad händer i helgen?

– Lucas farmor och farfar är nere från Kumla så vi har inga planer förutom att umgås. Eftersom det är val på söndag ska vi nog kolla lite på valvakan också.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.