Räkan ska få ett riktigt namn när familjen bestämt sig

Vassmolösa Artikeln publicerades

Än så länge kallas familjens minsting Lillasyster eller Räkan men Ulrica Karlsson lovar att dottern inte kommer att döpas till det. ”Vi har några namn som vi funderar på men innan vi har bestämt oss vill vi inte berätta något”, säger hon.

Ulrica Karlsson och Per Andersson, Gräsgärde 801, Vassmolösa, fick den 14 december en dotter. Vikt 3 090 g, längd 50 cm. Syskon: Lilly, Ninalie och Cigge.
Foto: Ölandsfotografen
Ulrica Karlsson och Per Andersson, Gräsgärde 801, Vassmolösa, fick den 14 december en dotter. Vikt 3 090 g, längd 50 cm. Syskon: Lilly, Ninalie och Cigge.

1 Hur mår er yngsta dotter?

– Hon är pigg och glad men hon har inte gått upp så mycket i vikt. Hon äter ordentligt och växer på längden men hon behöver bli lite tyngre.

2 Vad säger syskonen?

– Där glada och som plåster på henne. Lite synd är det att de inte är äldre eftersom de är lite för små att hjälpa till. Lilly är fem år, Ninalie, tre år och Cigge två år. Så rent teoretiskt har vi hunnit med fyra barn på fem år. Sedan har vi dessutom fyra hästar, tre hundar, några katter och lite höns.

3 Oj, det låter som om det är fullt upp, eller?

– Ja, det är ju inte bara ungarna, jag diskar, tvättar och lagar mat och tar hand om djuren. När folk sedan säger att ”du är ju ledig” så är det lite provocerande. Min sambo jobbar hela dagarna så det är jag som sköter hemmet.

4 Hur reagerade hundarna när ni kom hem med sista barnet?

– De har vant sig, det är inga problem. Kanske var det mer ”suck, inte en till”. Min äldsta hund, Cruella de Vil är tolv år, henne har jag haft sedan långt innan flyttade ihop med Per, hon är en perfekt barnvakt och säger till när det är något. Vi har ett väldigt tajt band, hon och jag.

5 Vad gör du när du inte sköter ruljangsen där hemma?

– Jag jobbar på Anicura djursjukhus. Men eftersom barnen kommit ganska tätt har jag varit mycket föräldraledig de senaste åren och inte riktigt hunnit att börja jobba.

6 Är det någon skillnad på att ha tre eller fyra barn?

– Nej, det tycker jag inte. Det jobbigaste som jag upplever det är att det nu på vintern tar en halvtimme att klä på dem, det är mössa, vantar, kängor och sedan ska hundarna ha täcken och så är vi ute en timme innan vi går in och då ska kläderna av och göras i ordning. Att komma iväg med fyra barn som inte klarar av att klä på sig själva tar sin tid. Men det är inget stort problem.

7 Har ni bestämt vad hon ska heta?

– Både Ninalie och Cigge har fått speciella namn och det sätter lite press på oss att hitta något som ingen annan har även till lillasyster. Vi har lite tid på oss innan vi måste skicka in pappren till Skatteverket. Vi har några namn som vi funderar på men innan vi har bestämt oss vill vi inte berätta något. Folk kan ha så många åsikter och kommentarer kring namn men vi vill ge henne ett unikt namn. Hon kommer att få två namn och mitt efternamn.

8 Vad kallar ni henne?

– Det blir ofta Lillasyster eller Räkan. Räkan för att hon är så liten.

9 Har ni planerat dop?

– Jag håller på med det. Två av barnen är döpta i Trekanten och en i Voxtorp. Nu funderar jag på Arby kyrka. Men vi måste ju först bestämma hennes namn, haha!

10 Vad händer i helgen?

– Då stuvar vi in oss i bussen och åker med en kompis som nyss har skaffat häst till Börjes i Tingsryd. Per jobbar varannan helg så det är mycket som vi försöker klämma in när han är ledig.

Barometern-OT den 2 november 2012.
Foto: Newspilot Autoprint
Barometern-OT den 2 november 2012.
Barometern-OT den 14 juni 2014.
Foto: Newspilot Autoprint
Barometern-OT den 14 juni 2014.
Barometern-OT den 18 december 2015.
Barometern-OT den 18 december 2015.