Minnesord över Uno Albinsson

Familj Artikeln publicerades

Uno Albinsson, Gisshults gård, Nässjö, en mycket god vän till hela vår familj, avled efter en tids sjukdom den 15 februari på Jönköpings lasarett. Han blev 83 år.

Uno var född 1934 och son till Frideborg och Aldor Albinsson i Vallebo, där han växte upp tillsammans med sin syster Ulla.

Våren 1962 träffade vi Uno och Sylvia första gången. De bodde då med sina söner, Ingemar och Kjell, i Huskvarna, där Uno arbetade i Ekholms färgaffär. Ett år senare blev också vi huskvarnabor och blev mycket väl omhändertagna i det alltid så gästfria albinssonska hemmet.

När Uno senare blev distriktschef för Casco/Liljeholmen och vi hade flyttat till Kalmar 1964, var det självklart att Uno bodde hos oss, när han besökte kunder i Kalmartrakten och Öland. Hela familjen såg fram emot ”Farbror Cascos” besök. Det var så typiskt för Uno, att han kunde umgås med alla, gamla som unga. Han hade verkligen social kompetens.

Uno hade många strängar på sin lyra. Inget var omöjligt för honom. Vi tänker på allt arbete han lagt ner bland annat på byggnaderna, skogen, verkstaden och fritidsområdet i Gisshult. Ett exempel på hans kreativitet är när han anlitade en specialfirma för att höja taket på den stora ladugården, för att kunna hyra ut platser för husvagnar, husbilar, bilar och båtar under vinterhalvåret.

Nu är våra tankar hos Sylvia, Ingemar och Kjell och deras familjer. Deras omtänksamme make, far, farfar, gammelfarfar och svärfar finns inte längre bland dem och vi deltar innerligt i deras stora sorg och saknad.

Gunvor och Göran Ohlsson, Öland