Minnesord över Ruxandra Eliasson

Familj Artikeln publicerades

Vår vän Ruxandra Eliasson, Kalmar, har lämnat oss. Hon blev 41 år.

Beskedet att Ruxandra gått bort kom oväntat och är svårt att ta till sig. Vi skulle ju till Istanbul till våren igen, äta kringla och baklava. Vi skulle ju cykla Vätternrundan igen, vi skulle tävla. Vi skulle göra så mycket!

Ruxandra var inte vem som helst, hon var stormvinden som blåste omkull dig och du glömde henne aldrig. Hon var en generös och hängiven vän, tänkte på allt och alla och fanns alltid där när man behövde henne. Det var med Ruxandra man hade de galnaste resorna, de roligaste samtalen och sms-konversationerna. Frispråkig och rapp i käften pratade hon högt och ännu högre – om allt. Hon lyssnade alltid och man blev alltid glad och skrattade tills man fick ont i magen. Hennes galenskaper, felstavningar och språkfel är ett kapitel i sig. Det var aldrig tråkigt med Ruxandra. Det var fullt ös, hela tiden!

Ruxandra har lämnat oss med stor sorg och saknad, men också med underbara skratt och minnen.

När hennes steg har tystnat, finns ändå ekot kvar. När hennes ögon slocknat, har vi alla minnen kvar. Vi sparar dem i våra hjärtan, tar fram dem då och då. Så kommer Ruxandra för alltid, att vara här ändå.

Elis Nazmieva Eriksson