Minnesord över Kent Bravin

Familj Artikeln publicerades
Kent Bravin blev 62 år.
Kent Bravin blev 62 år.

Kent Bravin, Målerås, har avlidit i en ålder av 62 år. Närmast anhöriga är hustrun Anita, fadern Boris, barnen Christian, Dan och Angelina samt syskonen Ritha, Annika, Ingrid, Göran, Ann och Harrine.

Han fick smak på ormar redan i modersmjölken.

Med en ormtjuserska och blivande djurparksdirektör som föräldrar var det kanske inte så konstigt att pojken som föddes där i Västervik i december 1956 skulle bli reptilexpert.

Han var också en underhållare redan från barnsben – uppträdande clown som treåring, senare även trollkarl. Annars var han till professionen just proffs på djur. En känguru som husdjur ett kort tag, en omkringkrypande leguan i lägenheten, men framför allt hade han ett gott öga till ormar.

…och sötsaker: Pappa Boris minns en gång när han var på väg hem med varietén från Skåne: ”Det snöade ordentligt, ett sånt väder man inte ens skulle släppa ut sin katt i. När vi kör in i Rockneby ser vi däckspår i snön. Jag slår vad om att det är Kent som varit på macken och köpt choklad! Och mycket riktigt står han där med sin moped vid garageporten när vi kör in på uppfarten.”

För en del kanske det kom som en överraskning när han sisådär 45 år senare öppnade en restaurang i Thailand. Men då hade han genom åren bjudit på såna kulinariska anrättningar som älgfärstacos och med hjälp av tvättmaskinens centrifugeringsprogram, gjort kroppkakor – med korvfyllning.

Händig och uppfinningsrik – han får ses som något av en pionjär, då han redan i mitten av 1990-talet delade med sig av travtips till andra via en sajt på nätet.

Fram till det sista tiotalet åren hade han bott runt om i Kalmar län – Västervik, Kalmar, Rockneby, Färjestaden, Söderåkra, Algutsrum, Kolboda, Målerås – sedan blev det Thailand, innan han flyttade tillbaka till Målerås i våras. Och vi trodde nog att vi skulle få ha honom nära igen längre än så här innan han skulle flytta vidare.

Familjen genom Dan Ahlstedt