Minnesord över Christer Nilsson

Familj Artikeln publicerades

Vår bror Christer Nilsson avled i Norrköping den 15 februari 77 år gammal. Han föddes i Oskarshamn 1941 och flyttade med familjen till Timmernabben efter kriget.

Christer Nilsson, (s), kommunalråd, publicerad.
Foto: Blomqvist Joakim
Christer Nilsson, (s), kommunalråd, publicerad.

Här växte han upp och hans stora intresse var idrott. TIF kom alltid att ha en plats i hans hjärta. Förutom fotboll spelade han bandy i pojklaget, som hade fina framgångar och blev Smålandsmästare. Även Ålems OK var han aktiv i. Jag fick vara behjälplig när han löptränare och ha hand om tiduret. Under senare år sprang han ett antal maratonlopp i Stockholm och ute i världen.

Förutom idrotten kom politiken tidigt in i hans liv. Han läste vid Högalids folkhögskola och fortsatte sedan sina studier vid Marieborgs folkhögskola i Norrköping. Där träffade han sin hustru Lena och blev sedan Norrköping trogen livet ut. Han avslutade sina studier vid Socialhögskolan i Stockholm.

I Norrköping började han sin politiska karriär med att bli ordförande för SSU Östergötland. Han blev senare den yngste riksdagsmannen på sin tid och satt i socialdemokraternas partistyrelse, i finansutskottet och var med i Nordiska Rådet samt var FN-delegat. Han var även ordförande i Försäkringskassan i Östergötland.

Christers stora intresse inom politiken var skola och utbildning. Han var ordförande i styrelsen för Linköpings Högskoleregion och deltog aktivt till att Campus Norrköping skapades. Efter riksdagsåren var han kommunalråd med ansvar för skola och utbildning i Norrköping.

Men han återvände alltid hem till oss och älskade att gå ut med hunden i Timmernabben och se hur allt förändrades och möta Nabbeborna och dela minnen från förr.

Christer saknas oss, en länk till barndomen har försvunnit.

Familjen genom Birgitta Redborn