Milton Lindh

Familj Artikeln publicerades
Foto:Arkiv

Efter en längre tids sjukdom har lantbrukaren Milton Lindh, Högsby, avlidit i en ålder av 54 år.

Milton Lindh var född i Högsby och har varit hembygden trogen under alla år. Efter de nio åren vid Fröviskolan i Högsby fortsatte Milton Lindh med lantbruksstudier vid Valstadskolan i Gamleby.

Yrkesvalet blev det förväntade, då han började arbeta inom jord- och skogsbruk på gården Stora Hanåsa, som då arrenderades av familjen Lindh. Senare förvärvade familjen gården samt även Högsby gård, Forsaryds gård och Berga säteri.

Den yngre generationen inom familjen Lindh tog över och fortsatte med den offensiva inriktningen, där inte minst Milton Lindh var en av de drivande krafterna. I företaget Lindhs Djur & Natur AB med Milton Lindh och hans kusin Joakim Lindh i spetsen togs 2011 ett avgörande beslut, som innebar att man skulle göra betydande investeringar för att bygga Skandinaviens modernaste mjölkstall, som invigdes i maj 2013.

Milton Lindh var mycket engagerad och hade en betydande kompetens inom jord- och skogsbruk. Han uppskattade även att vara ute i naturen och ägnade sig gärna åt jakt. Vidare kan nämnas att Milton Lindh ingått i jord- och skogsbruksföretag, som har fått välmotiverade utmärkelser. Han har även innehaft flera förtroendeuppdrag inom de gröna näringarna.

Milton Lindh var en oerhört rejäl och aktad person, som vann medmänniskornas stora förtroende och uppskattning.

Närmast sörjande är makan Susanne Lindh, de tre barnen, syskonen och modern Ros-Marie Lindh. I sorgen deltar övrig släkt och många vänner.

Familjen

genom Ingvar Gunnarsson