Martin gör ingen stor sak av att fylla år

Kalmar Artikeln publicerades

I morgon fyller Martin Willsund 25 år men han lugnar sina nära och kära med att han inte kommer att bjuda på trerätters hemma. ”Jag är inte så haj i köket”, konstaterar jubilaren.

Martin Willsund fyller 25 år fredag den 12 januari.
Foto: Mikael Eklund
Martin Willsund fyller 25 år fredag den 12 januari. "Jag gillar att fylla år men den här gången känns det lite vemodigt. Det känns verkligen att man inte längre är ett barn."

När Martin Willsund fyller 25 år vill han fira med familj och vänner. Därför blir det restaurangbesök, först med familjen och i helgen med kompisarna. Han erkänner utan omsvep att matlagning inte är hans grej.

– Det blir väldigt basic när jag lagar mat, pasta eller ris med falukorv, schnitzel eller något sådant. Det är ju ganska tråkigt att laga mat till sig själv och då ska det helst gå snabbt att fixa till det.

Om Martins kunskaper i köket är en smula bristfälliga så är de desto bättre på innebandyplanen. Han började lira redan i förskoleåldern och på den vägen har det fortsatt. Han spelade i A-laget redan som 15-åring och har gjort åtta, nio år i allsvenskan.

– Jag förstår att det låter löjligt att jaga en liten plastboll men det är väldigt kul. Jag är otroligt tävlingsinriktad och har en vinnarskalle som jag lärt mig hantera allt bättre, säger Martin och berättar att det blir match på lördag mot Ingelstad IBK hemma.

Nyligen valde han att lämna A-laget för att spela i division två. Det innebär färre matcher och kortare resor. Samtidigt fortsätter han att träna med med A-laget.

Har du börjat tröttna på innebandyn?

– Nej, inte alls. Men det tar mycket tid och jag vill satsa mer på jobb, familj och vänner.

Arbetet som säljare och säljledare passar Martin bra. Han beskriver sig som målinriktad och fokuserad och det är egenskaper som kommer väl till pass både idrottsligt och arbetsmässigt. Han inser att det kommer en dag när kroppen inte längre håller för att spela innebandy och då kan han tänka sig att bli tränare.

– Jag tror att det blir svårt att helt sluta med innebandy, det är nog inte möjligt, men att träna yngre förmågor skulle nog passa mig.

När han inte arbetar, tränar eller träffar kompisar så händer det att Martin sätter sig framför datorn och spelar poker. Han skrattar lite och förklarar att han roas av det analytiska i spelet.

– Jag har fastnat för poker, man får tänka lite och det tycker jag är kul. Jag gillar logiskt tänkande och attläsa av människor och försöka sätta mig in i hur motspelaren tänker.

Den som funderar på att utmana Martin på ett parti bör ha i åtanke att han är distriktsmästare i Texas Hold‘em.

– Jag spelade mer förr men jag försöker hålla det på en hobbynivå men jag har vänner som faktiskt lever på att spela poker.

Födelsedagen blir en vanlig arbetsdag. På kvällen träffar han familjen. Martin har inget emot födelsedagar men tycker inte att man måste göra något stort av dagen.

– Jag gillar att fylla år men den här gången känns det lite vemodigt. Det känns verkligen att man inte längre är ett barn.

Önskar du dig något?

– Inga prylar, det jag behöver, det köper jag. Men jag önskar att nära och kära får vara friska. Det är viktigt. Jag fastnade framför Cancergalan på tv häromkvällen och när man ser vad cancer kan ställa till med får man en tankeställare och inser vad som är viktigt i livet.

25 år

Martin Willsund

Född: Den 12 januari 1993 på BB i Kalmar. Uppvuxen på södra Öland.

Bor: I Kalmar sedan cirka fem år.

Familj: Föräldrar på Öland, syskonen Emelie, 28, Gabriel, 27 år och lillasyster Ellen, 23 år.

Utbildning: Samhällsprogrammet på Stagneliusskolan.

Gör: Teamleader på Lindmark Meda i Kalmar, arbetar både som säljare och säljledare.

Intressen: Innebandy, spelar i FBC Kalmarsund, umgås med familj och vänner, sport i allmänhet och fotboll i synnerhet. Spelar även nätpoker.

Lyssnar på: ”Blandat. Men det beror mycket på vilket humör jag är på.”

Läser: ”Ytterst sällan. Jag fick en bok, Omgiven av idioter, av min chef i julklapp men har bara läst två sidor.

Tittar på: ”Om man är några stycken som pratar film och serier så är jag alltid den som inte har sett något.”

Visa mer...