Lilly Jonsson

Familj Artikeln publicerades

Lilly Jonsson, Kalmar, har avlidit i en ålder av 98 år.

Lilly var unik. Hon var en sömmerska av den gamla stammen. Hennes arbetsliv präglades av skicklighet, flit och plikttrogenhet. Hon var kreativ, hade god smak och stort intresse för varje kund och dennas förutsättningar och önskemål. Hon såg vad som passade. Det är många familjer och generationer i Kalmar med omnejd som sänder Lilly en tacksamhetens tanke.

Lilly kunde sy allt, klänningar till konfirmation, examen, bröllop, fest eller vardag. Fanns det inte snoddar eller knappar i rätt färg så trollade hon fram dem själv. Ingenting var för henne alltför komplicerat eller alltför enkelt att ta sig an.

Ofta kom vi hem till henne med våra tyger, det blev många besök under årens lopp. Eller lika gärna kom hon hem och sydde. Bodde man som vi på Öland låg hon över en natt eller fler i Borgholm eller Djupvik. Vi vet att hon sydde med glädje och vi lärde känna varandra under mer än sextio år. Lilly blev en riktigt god vän till familjen.

De sista åren tvingades Lilly till ett stillasittande liv på äldreboende, vilket inte passade denna verksamma kvinna. Vi hälsade på henne många gånger och konstaterade tillsammans med henne att det fanns mycket roligt att tänka tillbaka på. Länge hade hon ett otroligt minne för de olika saker hon skapat.

Vi minns Lilly med stor tacksamhet och glädje.

Elisabeth Oscarsson

Catharina Lindencrona

Anne Charlotte Lindencrona