Elisabeth Johansson: ”Milo äter, sover, är glad och håller mamma vaken på natten”

Nybro Artikeln publicerades

Milo Johansson Kopcsik är en riktig liten nattsuddare. Han håller igång nattetid och sover helst och bäst på dagarna, berättar hans mamma Elisabeth Johansson.

1 Hur mår Milo?

– Han mår bra. Milo äter, sover, är glad och håller mamma vaken på natten. Han har vänt på dygnet och sover helst på dagen.

2 Vad säger syskonen?

– De är stolta. När vi kom hem från BB var de ganska nyfikna och de sitter gärna med honom och håller honom. Alexa satt med honom häromdagen och tyckte att han började bli tung. Och att han är livligare och mer spretig än en docka. Och det kan jag hålla med om.

3 På vilket sätt hjälper de till?

– Haha, de hjälper väl till lite grand men de föredrar att kolla mobilerna. Vi har stora snöhögar ute på gården och de har ett guldläge om de vill vara ute men det är roligare med mobilerna. Det är stor skillnad mot när man själv var barn, då var man mer ute.

4 Är det skillnad på att ha två eller tre barn?

– Nej, jag tycker nog inte det. Det är lite mer att hålla reda på men annars är det inte så stor skillnad. Jag har Leon sedan tidigare och Alexander har Alexa som bor hos oss varannan vecka. Den stora skillnaden är väl att Milo gillar att vara vaken om nätterna så att mamma blir helt luddig i hjärnan, haha!

5 Hur träffades du och din sambo?

– Vi träffades faktiskt genom en sida på Facebook. När han blev ensam startade han en sida som heter Ensamstående föräldrar i Småland. Vi började prata och till slut bestämde vi lektid med våra barn i samband med att det var tivoli i Nybro. Det är tre år sedan och vi har bara kört på. Varje dag är speciell. Jag och Leon bodde i Oskarshamn förut men det funkade inte att köra 20 mil varje helg så vi flyttade till Nybro.

6 Hm. Men nu är ni ju inte ensamma längre, har ni lämnat gruppen?

– Haha! Nej, vi är båda administratörer men vi har pratat om det. Än så länge fortsätter vi.

7 Hur kom ni fram till Milos namn?

– Vi visste ganska tidigt att det var en kille. Jag har alltid velat ha fler barn och har sparat en del av Leons saker och därför ville jag veta om jag skulle fortsätta spara det eller göra mig av med grejerna. Jag gillar lite udda namn som inte är traditionella och Milo var ett namn som bara kom till mig.

8 Ska han heta något mer?

– Min sambos förslag var Nemo så det får han som andranamn. Han heter Milo Nemo Johansson Kopcisk.

9 Föddes Milo på beräknat datum?

– Nej, det gjorde han inte. Han var beräknad till den 12 februari men jag blev igångsatt två veckor för tidigt eftersom jag hade sådana smärtor hela tiden. Till slut stod jag inte ut. Vi kom in till BB och jag blev igångsatt vid kvart i nio på morgonen, sedan föddes han 17.12 men jag fick inte de första värkarna förrän vid halv fem. Nu har jag provat att föda som vanligt och med värkstimulerande dropp och jag tycker att det är stor skillnad.

10 Hur gör ni med föräldraledigheten?

– Jag planerar att börja jobba om tre, fyra månader. Jag jobbar helger på Kährs, då jobbar man tolv timmar lördag och tolv timmar söndag och så är jag ledig i veckorna. Min sambo jobbar också på Kährs och våra arbetspass kommer att fungera ypperligt för barnen, det kommer alltid att vara någon hemma.

11 Har ni planerat för dop?

– Det kommer att bli dop framöver men vi har inte planerat något ännu.

12 Vad hittar ni på tillsammans i familjen?

– Den senaste tiden har det varit ganska lugnt i och med att Milo är vaken om nätterna. Han och jag brukar campa i soffan. Jag har nog aldrig tittat så mycket på tv som jag gör nu. Till sommaren stannar vi hemma och bygger på ett pojkrum till Milo. Vi har ett rum som varit vedkällare som vi ska bygga om. I vanliga fall reser vi ganska mycket ihop men nu är Milo för liten.

13 Vad händer i helgen?

– Det blir säkert en sväng till Svartbäcksmåla. Jag får se om Milo och jag åker med, vi kanske kan åka med två bilar så att vi kan ta oss hem själva. Sedan är det melodifestival och även om vi föräldrar inte är så förtjusta i det så lär vi få titta på det. Det blir lite lördagsmys framför tv:n. Just nu är jag mest tacksam över att vi är friska allesammans, vi har haft en period med både magsjuka och förkylning, alla utom Alexa har varit dåliga men nu är vi på benen igen och det är så skönt.