Bengt Johnsson

Barnen Ulf Johnsson och Lotta Eriksson Artikeln publicerades
Foto:Privat

Bengt Johnsson, Hagby, somnade in den 6 juni vid en ålder av 90 år.

En älskad pappa, farfar, morfar och vän har somnat in efter ett långt och innehållsrikt liv och lämnat oss, släkt och vänner i sorg och saknad men med många härliga minnen.

Pappa föddes 1926 i Resby, son till John och Alma Johnsson och var yngst av nio syskon. Barn- och ungdomsåren präglades av många ljusa minnen där ”spelevinken” Bengt gärna stod i centrum. Musik och dans kom att bli en röd tråd genom hela livet och många minns fortfarande de dansanta ”Johnssonsapojkarna” från Resby.

När mamma kom in i bilden gick flytten till Djursvik men lyckan blev kort när mamma hastigt togs ifrån oss och 1966 stod pappa ensam med två små barn. Tack vare sin syster och svåger, Dagmar och Gunnar Hadvall, och hela mammas familj från Kettilhult rullade livet på och vi fick en mycket trygg uppväxt.

Hästar har alltid varit en stor del i pappas liv och i början av 1970-talet fick vi vid många tillfällen beträda vinnarcirkeln när Jannie Speed stod som vinnare och för många blev han ”Bengt Fjäder”.

Pappa var i grunden bonde men livet ville annorlunda och han kom att arbeta på Scan KLS från slutet av 1960-talet fram till sin pension 1991. Där körde han först varubilen ut till affärer och avslutade med att bli ett känt ansikte i vakten.

Vid pensionen blev livet lite trist men han hittade snart nya uppgifter. Som hustomte på Smålands Motorcentrum i Nybro gick livet som en dans igen och med SPF, bowling och boule var veckan full av aktiviteter.

Pappa berikades med sex barnbarn och bodde de sista åren på Möregården i Hagby. Han var glad åt att få ”komma hem” igen och det var många kända ansikten bland både boende, personal och besökare. Ofta gick söndagsturen runt Resby och alltid fick vi lov att stanna till vid föräldragården.

Att få åldras som pappa är en gåva och han sa alltid ”Hälsa alla jag känner”. Detta får bli en sista hälsning från honom till alla som under livet känt honom.