Våldtäkt anmäld på Emmabodafestivalen

Emmaboda Artikeln publicerades

Tidigt på fredagsmorgonen anmäldes en våldtäkt på Emmabodafestivalen. Dessutom utreds nu mängder av narkotikabrott av polisen.

Polisen är ännu fåordig om ärendet, men våldtäkten ska ha skett under natten till fredagen någonstans på festivalområdet. Anmälaren, en 18-årig kvinna från Västra Götaland, ska ha blivit erbjuden sovplats i ett tält på festivalområdet där en man sedan tilltvingat sig sex. Polisen har i nuläget inget signalement på mannen. Kvinnan har förts till sjukhus för en rutinmässig undersökning.

Mellan tisdagen och torsdagen har polisen också ett åttiotal anmälningar om narkotikabrott. En 19-åring greps med nio påsar amfetamin vilket är en sådan mängd att han misstänks för överlåtande av narkotika. Samma misstankar och scenario gäller för den 17-åring som greps vid åttatiden på torsdagskvällen. En annan man, född 1992, är dessutom anmäld för våldsamt motstånd i samband med polistransporten strax efter 05.00 på fredagsmorgonen. En person greps sedan hund markerat vid ett tält där mängder av förpackningar man använder för narkotikaförsäljning hittades. Ytterligare en man söks som misstänkt för del i det brottet. Totalt sett finns tidigt på fredagskvällen följande mängd narkotikarelaterade anmälningar: 49 - eget bruk. 26 - innehav. 6 - överlåtelse. Polisen säger att antalet står i nivå med tidigare år och att alla typer av droger förekommer. 90 procent handlar dock om cannabis.

En 18-åring anmäldes av vakter sedan han tänt eld på ett tält där hans kamrat låg och sov. Mannen lyckades släcka elden själv men är nu misstänkt för framkallande för fara för annan.

Ett rån anmäldes också under gårdagskvällen. En man född 1968 anfölls av tre män, blev nerslagen och tappade för ett ögonblick medvetandet. När han vaknade till hade han blivit av med sin plånbok. Polisen vill gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett händelsen. Den skedde mellan åtta och nio på en bakgård vid pizzeria Viktoria.

Enligt polisen har också ett antal personer omhändertagits för kraftig berusning eller ordningsstörning. Ett tiotal av dem hade på torsdagen anmälts för våldsamt motstånd.