Simhallen kan få varmvattenbassäng

Emmaboda Artikeln publicerades

En varmvattenbassäng kan bli verklighet nästa år i Emmaboda simhall. Ännu finns inget politiskt beslut i frågan men för en renovering i sin helhet av simhallen har sammanlagt 34 miljoner satts upp i budgeten för 2018 och 2019.

34 miljoner finns i budgeten för att rusta upp simhallen. Nu saknas bara ett politiskt beslut om det ska bli verklighet.
34 miljoner finns i budgeten för att rusta upp simhallen. Nu saknas bara ett politiskt beslut om det ska bli verklighet.

Av dessa ligger 30 miljoner i planen för 2019, för vilka dock krävs beslut i kommunstyrelsen och dessförinnan kommer ett val.

– Vi upplever ett starkt önskemål från allmänheten att renovera simhallen, som byggdes 1973. Hittills har vi dock bedömt behovet större att satsa på skola och äldreomsorg. Nu känner vi oss mogna för att prioritera simhallen, säger kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S).

Något politiskt beslut i kommunstyrelsen är ännu inte fattat om att rusta upp simhallen. Sven Odlingsson, teknisk chef på fritidsförvaltningen, är dock medveten om att det finns ett behov när det gäller rehab och inte minst babysimning.

– Eftersom simhallen har 45 år på nacken och börjar bli sliten kan det vara rimligt att snart tänka på renovering. Vi avvaktar än så länge det politiska beslutet, säger Sven Odlingsson.

– En varmvattenbassäng tempererad över 30 grader skulle välkomnas av många som regelbundet besöker simhallen, säger Anna Gustafsson, badföreståndare.