Rossbol lämnar S i protest

Emmaboda Artikeln publicerades
Bo-Eddie Rossbol är inte längre medlem i Socialdemokraterna. Han känner stor besvikelse mot partiet.
Foto: Peter Lejon
Bo-Eddie Rossbol är inte längre medlem i Socialdemokraterna. Han känner stor besvikelse mot partiet.

Kommunfullmäktiges ordförande Bo-Eddie Rossbol har avsagt sig medlemskapet i Socialdemokraterna. Han är mycket besviken på partiet.

I 31 år har Bo-Eddie Rossbol varit aktiv inom Socialdemokraterna. Under 16 år var han arbetarkommunens ordförande och under de senaste tre mandatperioderna har han varit fullmäktiges ordförande. Han är även verksam som ordförande i bygg- och miljönämnden och inom landstingspolitiken.

Han finns inte med på partiets lista inför fullmäktigevalet i september.

– Jag blev erbjuden plats 44 på listan, men jag var tvungen att bestämma mig direkt. Jag har öppet meddelat att jag vill fortsätta jobba för partiet, men valberedningen har valt att inte lyssna på det. Jag har stor kunskap och erfarenhet och jag känner att detta mycket väl kan vara åldersdiskriminering, säger Bo-Eddie Rossbol som är född 1946.

Han känner sig sviken av partiet, och att en av partiets ledande företrädare i kommunen väljer att helt lämna partiet är uppseendeväckande.

– Jag har mina värderingar. De är i stort sett desamma som de alltid har varit, men jag känner inte att jag får gehör i partiet och då finns det ingen anledning att förbli medlem.

De uppdrag som han har för partiet är knutna till hans person.

– Jag sitter kvar på mina ordförandeposter och på mina uppdrag, men jag representerar inte längre partiet eftersom jag inte är medlem längre. Däremot kommer jag att rösta med partiet under mandatperiodens återstående del - om jag får vara med på gruppmötena, säger Bo-Eddie Rossbol.

Det återstår att se om Rossbol kommer att fortsätta sitt politiska arbete på annat håll.

– Jag har märkt att jag det sista året blivit persona non grata och att detta är saktionerat på hög nivå. Jag vill tacka de som har stöttat mig, men det räckte tyvärr inte då majoriteten på partiets årsmöte beslutade att hålla mig utanför.

Du har viktiga uppdrag för partiet. Varför tror du att dina önskemål inte har blivit hörsammade?

– Jag säger vad jag tycker och jag är noga med att följa mina egna värderingar. Väljarna har röstat fram mig för att de tror på mina värderingar. Jag tycker att detta är mycket sorgligt, men jag kan inte fortsätta i partiet under de här omständigheterna.