Rånare söp sig full på Jägermeister

Emmaboda Artikeln publicerades

Två flaskor Jägermeister och 5240 kronor i kontanter blev bytet efter rånet mot Systembolaget. Under fredagen häktades en man i 25-årsåldern. Han har erkänt brottet, men till en början kunde han inte förhöras eftersom han hade druckit upp spriten han stal.

Vid 18-tiden klev mannen in på Systembolaget i Emmaboda. Han var knivbeväpnad och tvingade till sig pengarna och spritflaskorna innan han lämnade platsen.

Knappt tre timmar senare kunde polisen, med hjälp av vittnesuppgifter, gripa mannen. Därefter begärde åklagare Patrick Sonevang honom häktad.

– Polisen har jobbar oerhört snabbt. Det är tack vara deras snabba åtgärder som han kunde häktas nästan direkt, säger Patrick Sonevang.

Trots att polisarbetet gick fort stötte de på hinder på vägen. Den misstänkte mannen i 25-årsålder hade nämligen satt i sig Jägermeisterflaskorna och var för berusad för att medverka i förhör i samband med gripandet.

– Vi kunde inte höra honom för han hade förtärt brottsbytet när vi hittade honom, säger polisens presskommunikatör Robert Loeffel.

Mannen är inte tidigare dömd för något brott och har erkänt gärningen. Senast fredag nästa vecka ska åklagare Patrick Sonevang ha väckt åtal mot honom.