Rån mot frisörsalong – man gripen

Emmaboda Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En man i 50-årsåldern har gripits misstänkt för att ha rånat en frisörsalong på Storgatan i Emmaboda vid 12-tiden på fredagen.

– Mannen drog fram en kniv och det var mycket obehagligt, säger ägaren.

Mannen ska ha varit beväpnad med kniv och tvingat till sig en liten summa kontanter från frisörsalongen. Han lämnade därefter platsen till fots.

– Vi har ingen information om att någon är fysisk skadad, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö.

Ett vittne hade emellertid koll på var gärningsmannen tog vägen vilket gjorde att en polispatrull kunde gripa honom vid järnvägsstationen en stund senare.

– Det är en man som går efter gärningsmannen och håller uppsikt över honom, vilket säkert är en bidragande faktor till att han kunde gripas, säger Kim Hild.

Enligt Kim Hild är det en mycket liten summa som mannen tvingat till sig.

– Det är under 200 kronor som ska ha blivit stulet.

Vid 14.30-tiden på fredagen hade en polispatrull hållit förhör med målsägande och vittnen men polisen hade då ännu inte hört den misstänkte mannen. Mannen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Salongens ägare var skakad efter händelsen.

– Mannen drog fram en kniv och det var mycket obehagligt. Jag fick hjälp av en kund som följde efter honom och polisen kom efter en kvart, säger ägaren.