Över 450 narkotikafall på Emmabodafestivalen

Emmaboda Artikeln publicerades

Drygt 450 fall av misstänkta narkotikabrott har anmälts under Emmabodafestivalen. Detta trots flera förebyggande åtgärder från arrangörer och polis.

Emmabodafestivalen har under senare år resulterat i hundratals anmälda narkotikabrott. I år vidtog polisen förebyggande åtgärder inför evenemanget, som gick av stapeln mellan onsdag och söndag. Trots det konstaterades rekordmånga droganmälningar.

– Den senaste statistiken nu är att vi har 463 narkotikamisstankar, säger Malena Grann, biträdande kommenderingschef vid polisen.

Inför årets evenemang har polisen samverkat regionalt för att förbereda sig bättre. Förutom arrangören har bland annat Emmaboda kommun och räddningstjänsten involverats för att stoppa brotten.

– Det vi ser är att trots förebyggande åtgärder, i samverkan, har vi inte lyckats lösa den här problematiken, säger Malena Grann.

Enligt Grann har framförallt ecstasy och cannabis varit vanligt på evenemanget tidigare, men polisen ser också en ökning av exempelvis kokain.

Polisen kommer nu att tillsammans med arrangörerna för Emmabodafestivalen och andra samarbetsinstanser utreda händelsen och se över framtidsutsikterna.

– I år såg vi att det var flera organiserade grovt kriminella som deltog i hanteringen. Det blir en marknad. Och det är oacceptabelt från vår sida.