Man slog sin affärspartner blodig: ”Han hackar på mig hela tiden”

Emmaboda kommun Artikeln publicerades

En man blev tillsagd av sin affärspartner att plocka i ordning på arbetsplatsen. Då brast det för honom.

Han klippte till kollegan med en blocknyckel i bakhuvudet.

De båda männen äger och driver ett företag ihop. Av ytterligare en kollega beskrivs de båda som goda vänner, även om den tilltalade säger i förhör att han har irriterat sig på affärspartnern, som han sedan slog ner, det senaste året.

Det var på förmiddagen den 1 mars tidigare i år. De två männen var ensamma på arbetsplatsen i Emmaboda kommun. Kollegan påpekade några saker som han tyckte att den tilltalade skulle göra på jobbet.

Den tilltalade mannen svarade inte, men helt plötsligt när kollegan vände ryggen till klippte han till sin kollega i bakhuvudet med en blocknyckel.

Kollegan berättar i förhör att det uppstod tumult. Han säger att den tilltalade var ”svart i blicken” och att han trodde att den tilltalade skulle fortsätta slå, men att han lyckades freda sig och till slut tog han sig ut från arbetsplatsen.

Det hela ska ha varit över på tre minuter, enligt den nedslagne mannen.

Inte förrän dagen efter överfallet sökte den skadade mannen vård på sjukhus och det var också då han gjorde en polisanmälan. Han säger i förhör att hela saken har känts bisarr eftersom de båda jobbar ihop. Nu är han rädd för sin affärspartner och uppger att han inte vill vara kvar på arbetsplatsen så länge kollegan jobbar där.

Den tilltalade, som nu åtalas för grov misshandel, erkänner brottet.

Som motiv till överfallet säger han att kollegan ”hela tiden hackar på honom”. Den tilltalade berättar i förhör att han har tyckt att det är jobbigt och att det till slut brast för honom.

Nu efteråt skäms han över det han har gjort och kommer att acceptera att betala skadestånd.