Man åtalas för hustrumisshandel

Emmaboda Artikeln publicerades

En Emmabodabo åtalas misstänkt för misshandel efter att ha slagit sin fru flera gånger och tryckt upp henne mot ett kylskåp.

Det var en kväll i april förra året som mannen kom hem och blev arg för att kvinnan var berusad när hon var ensam hemma med familjens barn. Han blev så arg att han slog henne så att hon trillade av en stol, tryckte upp henne mot ett kylskåp och sedan höll fast henne genom att sätta ett knä i hennes bröstkorg när hon låg ner.

Mannen har erkänt misshandeln och menar att han såg svart eftersom han tyckte att frun inte tog ansvar för barnen. Barnen var i bostaden under misshandeln och kvinnan menar att de blev rädda för den arga pappan, medan mannen menar att de var rädda eftersom mamman var full.

Kvinnan blev sjukskriven i tre veckor efter händelsen och uppsökte sjukvård med sprickor i revbenen, flera blåmärken och smärta som gjorde att hon hade svårt att röra sig.

Paret har nu flyttat ifrån varandra. Båda har i förhör sagt att det var första gången i deras relation som mannen använde fysiskt våld.