Man avliden i sågverksolycka

Långasjö Artikeln publicerades
En dödsolycka inträffade på Södra Wood på tisdagsmorgonen.
Foto: Peter Lejon
En dödsolycka inträffade på Södra Wood på tisdagsmorgonen.

En man i 40-årsåldern omkom i en arbetsplatsolycka på sågverket Södra Wood i Långasjö på tisdagsmorgonen.

Larmet om arbetsplatsolyckan gick från Södra Wood klockan 07.16 på tisdagsmorgonen. En anställd hade blivit påkörd av en lastmaskin, löd larmet.

Vid lunchtid på tisdagen gick polisen ut med uppgifter att en man i 40-årsåldern avled av de skador som uppstod vid olyckan. Då var anhöriga underrättade.

Olyckan ska nu utredas vidare av såväl polisen som av arbetsmiljöverket. Enligt uppgift från polisen utreds olyckan som ”vållande till annans död i samband med arbetsplatsolycka”.

Christer Thörn, HR-ansvarig på Södra, sade vid lunchtid att händelsen var en påkörningsolycka inne på sågverksområdet i Strängsmåla utanför Långasjö.

– Vi vet ännu inte exakt hur olyckan har hänt. Våra tankar går i första hand till den bortgångne och till de anhöriga, sade Christer Thörn.

Händelsen spred stor förstämning på sågverket.

– Vi för nu avlastningssamtal med vår personal. Vi gör allt vi kan för att hjälpa alla anställda i den här svåra stunden och det är naturligtvis oerhört beklagligt att sådant här kan inträffa.

Polisen var på sågverket under tisdagsmorgonen och förmiddagen och lämnade platsen strax före lunch.

– Nu avvaktar vi polisens och arbetsmiljöverkets utredning, sade Christer Thörn.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.