Högt valdeltagande på högstadiet

Emmaboda Artikeln publicerades
Valarbetare på högstadiet, från vänster: Inga-Karin Nilsson, Wilma Fransson, Tilde Elgborn, Andrea Jirle, Johan Karlsson, Tuva Blomgren, Einar Hansson, Hanna Runesson och Ida Franzén.
Foto: Peter Lejon
Valarbetare på högstadiet, från vänster: Inga-Karin Nilsson, Wilma Fransson, Tilde Elgborn, Andrea Jirle, Johan Karlsson, Tuva Blomgren, Einar Hansson, Hanna Runesson och Ida Franzén.

På fredagen räknades rösterna från skolvalet på Bjurbäcksskolans högstadium. Resultatet redovisas under nästa vecka.

På torsdagen genomfördes skolvalet på högstadiet.

– Det var ett mycket högt deltagande. 93,8 procent av skolans elever deltog, sade kuratorn Inga-Karin Nilsson och so-läraren Ida Franzén som har hållit i trådarna tillsammans med en särskild valkommitté.

I valkommittéen har två elever från varje niondeklass medverkat. Inför valet har medlemmarna i kommittéen informerat om de olika partierna ute i klasserna.

– Det har varit många givande diskussioner i samband med att vi har informerat, så det har varit kul, sade Einar Hansson.

– Det känns som att många har fått ett politiskt intresse under den här tiden och det är ju jättebra, sade Hanna Runesson.

Resultatet var klart på fredagen, men offentliggörandet dröjer till nästa vecka då det ska presenteras tillsammans med utfallet i riksdagsvalet.

Av högstadiets 274 elever deltog 257 i skolvalet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.