Fräckt inbrott hos äldre par

Emmaboda Artikeln publicerades

Ett äldre par utsattes nyligen för ett mycket fräckt inbrott mitt på ljusa dagen i centrala Emmaboda.

– Jag åkte med färdtjänst med min man till servicehuset Tallbacken där han skulle vara några dagar på korttidsboendet, berättar 89-åriga Alva Nilsson.
– Och jag var nog inte borta från vårt hus mer än en och en halv timme ungefär. När jag kom tillbaka till vår villa på Dalgatan upptäckte jag att det hade varit inbrott.
Tjuvarna hade bland annat lagt beslag på en guldklocka som den 94-årige maken Josef fick i avskedspresent när han slutade vid polisen, en vigselring och en yrkesring.
Alva Nilsson tror att tjuvarna på något sätt tog sig in i villan genom altanen.
– Mattan i hallen var lite ihopdragen så jag har en känsla av att tjuvarna var på språng ut när jag kom hem, säger Alva Nilsson, som tycker att händelsen var mycket obehaglig.
– Speciellt de första dagarna efter inbrottet mådde jag inte så bra, säger hon.
– Verkligen tråkigt för mina föräldrar och att de blir bestulna just när mamma åkte in till seniorboendet med pappa känns märkligt, säger sonen Mats Nilsson, som bor i Stockholm.
Frågan är nu om tjuvarna på något sätt hade vetskap om att det äldre paret skulle åka till Tallbacken eller om det bara var en ren tillfällighet att tjuvarna slog till just då.