Tre lindrigt skadade efter kafébrand – andades in rök

Emmaboda Artikeln publicerades
Foto: Peter Lejon

Vid 14-tiden på fredagen inkom ett larm om en brand på Restaurang Emma i Emmaboda. Enligt larmet syntes svart rök och öppna lågor från branden och flera styrkor åkte till platsen.

Byggnaden utrymdes och arbetet med att förhindra en eventuell spridning av branden inleddes.

– Så här långt bedömer vi att branden har startat i ett förråd på husets baksida och att den sedan har spridit sig till vindsvåningen. Det brinner just nu inte på våning ett och två, utan bara på vinden, sa räddningschef Hans Erlandsson som fanns på plats släckningsarbetet under fredagseftermiddagen.

Enligt trygghet- och larmcentralen bor sju personer på övervåningen på huset. Tre av dem ska ha försökt släcka branden och har då andats in rök. De har senare först till sjukhus för kontroll.

En man i 35-årsåldern och en kvinna i 30-årsålder, båda hemmahörande i Kalmar län, ska ha fått lindriga skador. Den tredje personen som är i 60-årsåldern, hemmahörande utanför Kalmar län, ska också ha fått lindriga skador. Ingen ska ha behövt läggas in på vårdavdelning.

Räddningstjänsten var vid 16-tiden fortfarande kvar på platsen och arbetade då med att bryta upp plåten på taket för att komma åt branden.

Polispatrullen har spärrat av platsen. En teknisk undersökning kommer att genomföras.

Ifall branden har något samband med de bränder som tidigare har härjat i Emmaboda går inte att säga i nuläget, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

– Det är för tidigt att dra några slutsatser nu, säger han.

Fram tills i julas var detta platsen för Café Emma och dessförinnan för kaféet Emmagården. Sedan några månader har det varit kinarestaurang i fastigheten.

 

Läs mer om bränderna i Emmaboda här: