Ny brand i Emmaboda i natt: ”Hörde röster”

Emmaboda Artikeln publicerades
Det var inte mycket kvar av husvagnen efter nattens brand.
Foto: Helmuth Petersson
Det var inte mycket kvar av husvagnen efter nattens brand.

Ytterligare en brand inträffade i natt i Emmaboda kommun. Strax efter midnatt stod en husvagn vid Emmabodafestivalens område i lågor, den nionde branden på kort tid.

– Vi tar det här på fullaste allvar, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Branden inträffade inte långt ifrån platsen för fredagens bränder, men den här gången vid festivalparkeringen nära väg 28.

– Det rör sig om en husvagn som var helt övertänd vid vår ankomst. Det var inte mycket att rädda så den kommer att brinna ner. Vi är kvar på platsen och kontrollerar de kvarvarande lågorna, säger Magnus Andersson på räddningstjänsten i Kalmar.

Branden ska ha upptäcks av en privatperson. När han larmade om händelsen hörde han människoröster i området. Nu finns det misstankar om att branden kan ha varit anlagd.

Sedan den 5 februari har det brunnit hela nio gånger i området och polisen har lovat att avsätta resurser för Emmabodatrakten.

– I nuläget arbetas det efter att bränderna hör samman tills motsatsen har bevisats, sa kommunpolis Caroline Gyberg till tidningen tidigare i veckan.

Under natten har flera polispatruller varit på plats, bland annat med en spårhund som beställts från Växjö.

– Vi tar det här på fullaste allvar, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Men på söndagsmorgonen finns det ännu ingen misstänkt för brottet. Nu vädjar polisen om hjälp att gripa den eller de som är skyldiga.

– Vi ber allmänheten att hålla ögonen öppna, ser man något som sticker ut från det vanliga så bör man kontakta oss, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen söker också efter ägaren till den husvagn som eldhärjades i natt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.