Elmbloggen

Känslan, Alve och spelare nummer tre

Elmbloggen Artikeln publicerades

Dagen efter och känslan är fortfarande kvar. Den är fortfarande där. Tung. Irriterande. Och trots att så många år har gått sedan jag upplevde den första gången, den har funnits med genom hela karriären, så vet jag fortfarande inte hur jag ska hantera den.

Alve var med i gymmet i eftermiddags. Han älskar att springa omkring där. Bland killarna. De busar med honom, gömmer sig, spelar fotboll och hans leende går inte att ta miste på. Lars är den stora favoriten och han vill alltid göra precis likadant som honom. På matcherna sitter Alve och skriker till Lars att han måste gå in i målet, att han inte får stå så långt ut, och sist hade han med ett besviket ansiktsuttryck vänt sig mot mamma och informerat henne om att Lars inte hört honom i dag heller.

I dag frågade han flera gånger om det inte var dags att gå ut på planen snart. När jag förklarade att vi inte fick vara där kopplade han på samma besvikna min och berättade att han då ville gå hem istället.

För oss som spelade i går handlade dagen om återhämtning. Vi stannade kvar inne i gymmet när de andra gick ut och cyklade oss lagom trötta innan vi samlades i några gemensamma styrkeövningar. Mycket mer än så blev det inte.

Nu till viktigare saker. Presentation nummer tre.

Nummer 16 – Henrik Zobal

Position – Mittfält/forward

År i Johansfors – Mer än fem

Nuvarande förening – Johansfors IF

Tv-spels värden

Styrka – 5

Snabbhet – 5

Teknik – 6

Skott – 6

Höger/vänster fot – 6/5

Henrik Zobal har gjort en blixtrande comeback i Johansfors efter ett par år utan fotboll. Hans teknik, kondition och vinnarskalle har gjort honom till en viktig pjäs i pappa Elms lagbygge. Hans riktiga comeback skedde dock redan i förra årets upplaga, av den numer klassiska, ”Julbollen”. Han har varit med i ”startelvan” två år i följd och i stort sett tagit tabberas på prisbordet båda gångerna. Priset som ”Årets spelare 2012” följdes upp med priset som ”Årets forward 2013”. En redan rutinerad herre tar nu ytterligare ett kliv uppåt på utvecklingsstegen när han slår sig in i den unika skara spelare som ska ta sig an Kalmar FF den sextonde juni.

Vi är glada över att kunna välkomna Henrik Zobal in i Johansfors ”All stars” och vi håller det inte för omöjligt att han efter matchen går hem med ett kontraktsförslag signerat av självaste sportchefs-Thomas.