Vi rustar Mörbylånga kommun för framtiden

Debatt Artikeln publicerades

Kommunpolitik i Mörbylånga

”Vår omsorg får ideligen beröm och goda omdömen. Nu satsar vi på rikets topp! Kaxigt, men fullt möjligt för att sätta guldkant på äldres vardag.”

Öland och Mörbylånga kommun är en fantastisk plats att bo, leva och verka på. Vår kommun är erkänt bland de bästa i landet vad gäller exempelvis omsorg, integration liksom utbildning, låg arbetslöshet och detaljplanering för nya bostäder.

Kommande mandatperiod medför utmaningar för kommunsverige i allmänhet, då färre i arbetsför ålder ska försörja allt fler – äldre som yngre. För att möta dessa utmaningar är Moderaternas tio främsta frågor:

* Kommunal ekonomi i balans och bromsad kostnadsutveckling. Det är viktigt att hushålla med medborgarnas skattepengar! Utan ordning och reda i kommunkassan kan vi inte satsa på framtiden.

* VA-utbyggnad i hela kommunen. Ingen, vare sig privatperson, företag eller lantbruk, ska stå utan vatten. Därför fullföljer vi den största satsningen i kommunens moderna historia på vattenverk samt VA.

* Sveriges bästa hemtjänst och äldreboenden. Vår omsorg får ideligen beröm och goda omdömen. Nu satsar vi på rikets topp! Kaxigt, men fullt möjligt för att sätta guldkant på äldres vardag.

* Bygga högstadiet i Färjestaden, Skansenskolan 2.0 och investera i samtliga landsbygdsskolor. Framtidens stora behov av fler och upprustade klassrum i hela kommunen blir nu verklighet.

”Det är viktigt att hushålla med medborgarnas skattepengar! Utan ordning och reda i kommunkassan kan vi inte satsa på framtiden.”
Henrik Yngvesson (M), kommunalråd

* Läsa-skriva-garanti i årskurs 1. Vi vill ge alla barn möjligheten till en bra start på livets resa!

* Förverkliga byggnationen i Mörbylånga hamn och Förbifart Kyrkbyn. För att köpingen ska bli en pärla året runt behövs stora satsningar på bostäder och infrastruktur som kan locka kommers.

* Snabbare, enklare och bättre kommunal service. Kommunens bemötande ska vara serviceinriktat och effektivt. Servicecenter i både S:a Möckleby och Färjestaden ska göra handläggningen snabbare.

* Bygglov inom åtta veckor. För att fler ska vilja bygga bostäder såsom kommersiella fastigheter här.

* 800 nya bostäder på tio år. Fler invånare innebär mer skattemedel till skola, vård och omsorg.

* Obligatorisk SFI och samhällsorientering för nyanlända. För att framgångsrikt ta sig in på arbetsmarknaden samt i vår gemenskap är språket, lagar och regler nyckeln.

* Bättre kollektiv- och närtrafik kvällar och helger. Man ska kunna bo och verka i hela kommunen.

Med Moderaterna vet Mörbylånga kommuns invånare vad de får: kvalitet på omsorg och utbildning, hushållning av skattepengar samt resultat. Moderaterna säkerställer fortsatt välstånd!

Henrik Yngvesson, Carl Dahlin, Eva Folkesdotter Paradis, Elisabeth Schröder, Günter Ruchatz och Agneta Stjärnlöf. Moderaterna i Mörbylånga kommun.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.