”Fiaskot med järnvägskrogen har kostat mångmiljonbelopp”

Politik i Oskarshamn Artikeln publicerades

Ombyggnad av väntsal och restaurang i vid järnvägsstationen i Oskarshamn har kostat skattebetalarna 34 miljoner kronor. Huvuddelen av denna kostnad ligger på restaurangdelen.

Undertecknad var mycket kritisk till denna satsning när den presenterades 2016. Men den styrande majoriteten i Oskarshamn var övertygade om att det skulle bli en stor succé. En av dom stora besöksgrupperna menade dom skulle bli Gotlandsresenärerna. Dock så blev så inte fallet.

Idag står en tom väntsal och en konkursad restaurang och väntar på en ny lösning. Frågan många nu ställer sig är hur denna lösning kommer att se ut.

Förmodligen måste kommunen göra en radikal hyressänkning för att få en entreprenör som vågar satsa. Granne med detta mer eller mindre fiasko är det nya Resecentrum. Ett Resecentrum som släpper på och av resenärerna i gatan. Förmodligen är det bara en tidsfråga tills en allvarlig olycka händer där.

Vad har den styrande majoriteten i Oskarshamn för synpunkter på ovanstående som totalt kostat cirka 50 miljoner kronor. Någon tjänsteman eller politiker borde ge ett svar till våra invånare i Oskarshamn.

Jan Johansson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.