Varför finns det inget riktigt resecentrum i Oskarshamn

Debatt Artikeln publicerades

Politik i Oskarshamn

I december 2017 var jag och många med mig vid järnvägsstationen och hörde landshövdingen inviga Oskarshamns nya och renoverade resecentrum. Det var mycket fint och lokalerna visades stolt upp.

Idag finns det ingen verksamhet där, förutom KLT:s bussförare som har personalrum. De är inte där för att hjälpa allmänheten utan för att ha rast. Jag vet för jag försökte febrilt att få hjälp när jag skulle ta bussen till Västervik för en ögonundersökning.

Jag hade parkerat bilen och letade efter busshållplatsen. I turlistan stod det station och jag försökte hitta hållplatsen för buss 160. Medan jag letade fick jag se bussen komma ned Varvsgatan för att svänga in på Skeppsbron. Jag vinkade och sprang. Som tur var såg bussföraren mig och väntade. Han bekräftade att jag inte var den första som hade fått springa för att nå bussen där.

Det är hög tid att KLT och kommunen beslutar sig för att det ska vara ett riktigt resecentrum i stationsbyggnaden för så här får det inte gå till. Det var mycket bättre när man kunde gå in och få hjälp med att skaffa biljetter, vart man än skulle resa. Vi är många äldre som har behov av hjälp med det praktiska och utanför Forum finns det ingen plats för taxi att hämta upp passagerare.

Lisbeth Lindberg, Liberalerna.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.