Välfärden ska vara pålitlig och gagna alla

Mikael Svärdshammar ,

I debatt om välfärd, första inlägg 20 mars.

För att bygga välfärd ska man i alla fall inte gå Kaj Ravings och vänsterns väg, med höjda skatter ovanpå ett redan övertungt skattetryck, vilket inte gynnar någon i samhället och absolut inte utvecklar samhället.

Angående att vi i SD fällde regeringens budget, så var anledningen dels att regeringen inte ville förhandla med oss dels att vår egen budget blev nedröstad. Alla svaga i samhället hade tjänat på vår budget, såsom pensionärer, arbetslösa och sjuka.

I dagens samhälle har en längre tid mycket gått fel. Vart tog empatin, moralen och vår värdegrund vägen? Idag känner vi inte igen oss i ett samhälle som plötsligt blivit otryggt både ekonomiskt och socialt. Någonting gick väldigt fel från och med början av sjuttiotalet. Kriminaliteten har blivit totalt ogripbar. Endast det egna egot och pengar har något värde i dagens samhälle.

Hur kunde det bli så här i vårt folkhem? Hela samhällsstrukturen måste förändras. Vi måste återfå våra värderingar, empatin, moralen och helt enkelt börja bry oss om varandra.

Var ska vi börja? Vi ska absolut inte höja skatterna. Vi ska omprioritera de resurser vi har och fördela dessa så att de kommer välfärden till godo. Vi kan inte hjälpa hela världen genom att i stort sett lura hit folk på bekostnad av vår egen och våra föräldrars välfärd och till priset av att stora mängder människor aldrig kommer att bli integrerade i vårt samhälle, utan att det växer fram subkulturer.

För att kunna hjälpa fler ska vi istället öka anslagen till UNHCR och hjälpa folk på plats, där de känner sin kultur och sina rötter. På så sätt kan vi omprioritera den enorma invandringskostnaden och ändå hjälpa flera på lång sikt till värdiga liv.

Så frigör vi resurser till välfärden utan att höja skatter. Vi hjälper fler människor till en betydligt lägre kostnad än vad som är fallet nu.

Vad sedan gäller vårt beteende i samhället idag, så är det en betydligt svårare fråga. Det är uppenbart att det måste bli ordning i skolorna, eller om man får använda ord som disciplin, respekt för lärare, respekt för kamrater, liksom för äldre samt att i unga år lära sig vad moral och etik är.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.