Sverige behöver fler riktiga jobb

Debatt Artikeln publicerades

Replik, på debattinlägg om kommunpolitik i Kalmar, tidigare inlägg 18 augusti.

Socialdemokraterna framhåller att de subventionerade anställningar som erbjuds från staten är angelägna och viktiga för integrationen. Det är även som Michael Ländin framhåller i sitt inlägg att det många gånger är nyanlända som kommer ifråga för dessa subventionerade anställningar och för vissa tidigare har det även varit ett krav att man ska vara nyanländ invandrare. Det leder till en etnisk diskriminering genom dessa insatser jämte undanträngningseffekter på den reguljära arbetsmarknaden då staten med våra skattepengar betalar 80-100 procent av lönekostnaden.

Sverigedemokraterna vill istället avveckla de subventionerade anställningar som erbjudits under såväl borgerliga som röda regeringar, då de har varit extremt ineffektiva med väldigt få som övergår i ett reguljärt, ej skattesubventionerat arbete efter perioden.

Sverige behöver istället satsningar på att få fram riktiga jobb, istället för låtsasjobb, och där vi främst satsar på småföretagen, vilka är de som är bäst på att skapa nya jobb. Fyra av fem nya arbetstillfällen skapas där och det är även där vi anser att insatserna ska riktas emot. Vi sänker skatten för småföretagare och föreslår att staten tar över en större del av sjuklöneansvaret, vilket gör det billigare att anställa och att man framförallt vågar anställa.

Vi skäms inte för att äldre som slitit under ett helt liv ska få slippa betala mer i skatt än övriga löntagare genom att helt ta bort pensionärsskatten eller att sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare. Sammantaget får dessa förslag störst effekt för de hushållen med lägre inkomster, än med högre.

Istället för att som Socialdemokraterna satsa på fortsatt hög flyktinginvandring och som tar resurser från välfärden så satsar Sverigedemokraterna drygt 10 miljarder kronor mer än regeringen på vården, riktade statsbidrag för att på riktigt kunna säkerställa att alla som ofrivilligt jobbar deltid ska kunna erbjudas en heltidsanställning.

Mattias Bäckström Johansson (SD), riksdagsledamot.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.