SSU skrattar högt åt SD

Debatt Artikeln publicerades

Känns det inte rätt trist att i ett upplyst demokratiskt samhälle finns det fortfarande personer som inbitet har gett sig banne på att man skall göra allt som står i sin makt för att skapa orättvisa och skillnader mellan människor. I torsdagens (2008-01-10) upplaga av Barometern-OT skriver Samuel Älgemalm och Thoralf Alfsson en hätsk debattartikel gentemot personer med utländsk bakgrund och de med muslimsk tro. Förutom att man leker med fakta för att skapa sig sin egna lilla sifferlek, för att sedan ropa bingo är en sak. Men att beskylla invandrare att ungdomarna inte firar sin skolavslutning i kyrkan längre är löjeväckande. Jag har för mig att kyrkan och staten skildes åt för 8 år sedan. Varför skall då ungdomar tvingas vara i kyrkan. Nä, då tycker jag att en neutral plats är mycket bättre där alla kan verka.
Jag undrar hur Herr Älgemalm och Alfsson verkligen tror att den s.k. svenska kulturen ser ut. Vi har ett mångkulturellt samhälle, där många kan leva utan att känna sig förtryckt. Dessa två herrar anser tydligen att den enda sanna religionen och kulturarv är kristendomens. Genom sin högerextrema retoriska onani beskylls landets problem på personer som har lite mörkare hy eller att de tillber en annan gud. Det finns vissa saker som man höjer ögonbrynen något extra på. Invandrarna anklagas för saker som; inhemsk terrorism, ökad brottslighet, kvinnoförakt. Allt detta är tydligen invandrarnas fel. Finns det inte någon liten brottsling i Sverigedemokraterna? I boken Sverigedemokraterna - den nationella rörelsen granskar 330 ledande medlemmar mellan 1988-1998. Definitionen på en ”ledande medlem” är att aktivisten antingen deltagit som partiets kandidat i något offentligt val under denna period, eller suttit i den nationella partistyrelsen. Statistiken visar att 23 procent av SD:s ledande medlemmar är dömda för brott. Vilka var det som fick brottsligheten att öka sa ni?
Men det som faktiskt får mig att skratta högt är när de påstår att invandrare för det första för att komma hit för att leva på våra bidrag. Jo, för man lever så otroligt bra på socialbidragen. Sedan beskylls de för att de kommer och tar våra jobb vilken skapar hög arbetslöshet. Hur skall ni ha det? Kan ni bestämma er, eller skall ni fortsätta skapa er egna fantasivärld, uppdiktad av er själva och de s.k. demokraterna omkring er. Under valet 2006 städade Sverigedemokraterna upp sig och kallade sig själva för nationalister. Nu kan vi dock se vad de egentligen står för, en orättviss politik vars syfte är att svartmåla personer med utländskbakgrund.

Karl Längberg
Ordförande SSU Kalmar län