Ombyte behövs i kommunhuset

Debatt Artikeln publicerades

Senare i höst har vi möjlighet att få en nödvändig förändring av sammansättningen av de kommunala nämnder som för närvarande håller på att fördärva vår stad: samhällsbyggnadsnämnden, utbildningsnämnden och till vissa delar omsorgsnämnden.

Om stadsbyggnadsnämnden tillåts hålla på som de nu gör i fyra år till har vi inte enda grön yta kvar i de centrala delarna av stan och några av våra gamla historiska byggnader ligger i skugga av höga hus. Uttalande om bevarande är bara läpparnas spel medan besluten går en annan väg. Det kan inte få fortsätta så!

Gamla hederliga skolor i kommunen läggs ner och så gott som alla elever i stan skall föras, höll på att skriva fösas, till en stor kollektiv enhet med 1 000 tals elever som dessutom ligger utanför all sådan bebyggelse där elever bor. Det kan inte få fortsätta så!

När kommunen gör något för dementa personer lägger man ner små hemtrevliga boenden där demensen inte ökar och bygger en industrielliknande byggnad med den minst demensnyttiga miljö som finns inomhus. Där varje enskilt rum är så litet att det som är det viktigaste för en dement person inte får plats. Man får alltså inte plats med det möblemang man är van vid hemifrån vilket skapar osäkerhet och som är det som en dement person minst behöver. Det kan inte få fortsätta så!

Det räcker inte med att Kalmar blivit vald till landets sommarstad ett antal gånger i följd. Det är till största delen mest till nytta för de som kommer på besök och möjligen vår hotellverksamhet. Men, om läget för oss som bor här permanent hela tiden försämras så kommer grunden för sommarstaden att på sikt försvinna.

Det kan inte få fortsätta så!

Rolf B Bertilson, debattör Drag

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.