SD kämpar för trygga arbetsvillkor

Debatt Artikeln publicerades

Arbetsmarknad

Den offentliga sektorn är Sveriges största arbetsgivare och i egenskap som sådan ska den offentliga sektorn gå i bräschen för goda arbetsvillkor. Tyvärr drabbas särskilt kvinnor som arbetar inom välfärdsyrkena av låga löner och dåliga arbetsvillkor.

Förutom att vara ett arbetsmarknadsproblem är detta även ett jämlikhetsproblem då många kvinnor arbetar deltid och under så kallade delade turer.

För Sverigedemokraterna handlar jämställdhetspolitik om att lösa de problem som slår ojämnt och därför vill vi motverka de ofrivilliga delade turerna och skapa förbättrade arbetsvillkor och verka för att kvinnors livspussel går ihop.

Som ett sätt att minska de ofrivilliga delade turerna vill vi att heltid ska vara norm. Karensdagar blir vid sjukskrivningar dyrt för sjukdomsexponerade yrkesgrupper och därför vill vi att kommunen utreder förutsättningarna för en modell som innebär att lönebortfall, till följd av karensdagar vid sjukdom, kompenseras för anställda inom vård och omsorg.

Michael Erlandsson (SD), kommunalrådskandidat

Leif Holmberg (SD), kandidat till kommunfullmäktige

Nils-Erik Jonsson (SD), kandidat till kommunalfullmäktige

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.