S sviker demokratin i Kalmar

Thoralf Alfsson ,

Ägnar sig det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson åt rena pampfasoner? Sedan en tid pågår en utredning om Kalmar kommuns framtida organisation och där har majoriteten föreslagit att en helt ny politisk nämnd inrättas för Kustmiljö och Vatten. Nämnden skall bestå av 5+2 ledamöter enligt förslaget. Med enbart fem ordinarie ledamöter begränsas den politiska insynen kraftigt!

För några veckor sedan ramlade dock polletten ner för mig när Johan Persson tillkännagav att socialdemokraterna värvat miljöpartisten Anna Thore. Hon har jobbat med flera kustmiljöprojekt och är sedan några år hållbarhetskonsult. Jag gissar att Johan Persson redan vikt platsen som ordförande i den nya nämnden för Anna Thore. Det kanske till och med ingått i dealen med socialdemokraterna?

Det blir i så fall en väldigt välbetald extrainkomst som skattebetalarna får stå för. Att Socialdemokraterna skulle välja någon annan som ordförande efter valet 2018 skulle verkligen förvåna mig. Att Anna Thore lämnar Miljöpartiet för att bli socialdemokrat är en stor förlust för Miljöpartiet i Kalmar men det är givetvis också en del av syftet med värvningen.

Jag anser dock att det är rena pampfasonerna av Johan Persson om han utnyttjar Kalmar kommun genom att utöka den politiska organisationen och därmed Kalmar kommuns politiska kostnader med en helt ny nämnd för att gynna socialdemokraternas egen värvningskampanj inför valet 2018.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.