S har Emmabodas bästa kandidat

Debatt Artikeln publicerades

Kommunpolitik i Emmaboda

Vi socialdemokrater sätter alltid välfärdsfrågorna högst på agendan. Under mina tolv år som ordförande i kommunstyrelsen och tidigare tolv år i riksdagen har jag lärt mig att välfärdsfrågorna det vill säga vård, skola och omsorg är bästa redskapet för att samhället ska må bra men också för att bedriva en trovärdig politik.

Det betyder att det måste finnas ett starkt näringsliv och trygga människor i kommunen. Under 24 år som heltidspolitiker är min erfarenhet att näringslivet ser sig själva på liknande sätt. I riksdagen var jag ledamot i näringsutskottet och arbetsmarknadsutskottet där jag fick förmånen att träffa företagare från hela vårt avlånga land. Då men också nu i uppdraget här på hemmaplan får jag tydliga signaler om att välfärden och kompetensförsörjningen är viktigast för att deras företag ska må bra.

Två frågor som jag vet att Maria Ixcot Nilsson brinner för. Maria Ixcot Nilsson är en klok kvinna som har god erfarenhet av dessa båda frågor och mycket mera. Hon har varit politiker i Emmaboda under 16 år, hon är landstingspolitiker och ordförande i socialnämnden. Maria brinner för integrationsarbetet ett arbete som är oerhört viktigt för att få människor i arbete, människor med utländsk bakgrund men också människor som är födda och uppvuxna i Sverige. Vi välkomnar och vill alla människor väl i vår kommun.

Den största utmaningen för företagen är behovet av kompetensförsörjning. Det spelar stor roll att vi kan satsa på utbildning, det är också viktigt att vi utvecklar Möjligheternas hus som är kommunens arbetsmarknadscentrum.

Maria har från sina år som lärare på Bjurbäcksskolan god erfarenhet om elevernas behov av att få en bra skolgång. Vi socialdemokrater kommer att ta ansvar för att våra barns rättigheter kommer att stärkas, det vill säga starta goda förutsättningar för barnen i tidig ålder.

Om socialdemokraterna får fortsatt förtroende i riksdagen, landstinget och här i Emmaboda kommer vi att kunna erbjuda barnfamiljer en extra veckas ledighet i samband med loven, vi kommer att se till att förskolan har den personal som krävs för att barn och personal ska ha en god arbetsmiljö. Vi kommer att se till att resursfördelningen idag kommer att bli mer rättvis för att stärka personalen i sitt dagliga arbete. Vi kommer att stärka pensionärernas vardag.

Vi har fått kritik från oppositionen på det underskott som nämnderna visar, ett underskott som främst beror på oförutsedda händelser och framför allt på att människor med särskilda behov behöver mer omsorg än vad vi visste vid årets början. Jag anser att kritiken är orättvis när det är kostnader kommunen inte rå på. Det är vi socialdemokrater som skapar förutsättningar för att dessa människor ska få ett värdigt liv det är vi som skapar förutsättningar för våra barn och äldre, det är vi som skapar goda förutsättningar för att företagen ska få den kompetens de behöver. Det är socialdemokraterna som tillför pengar till kommuner och landsting.

Det finns ingen tvekan om att vi socialdemokrater ta ansvar för ekonomin och därmed för människors välfärd och trygghet.

Maria är den enda och bästa kandidat till uppdraget som kommunalråd hon är redo att ta ansvar. Hon är stark och tillsammans med oss andra socialdemokrater kommer Maria att driva kommunen framåt. Jag är stolt över Maria glad över att det finns en ung kvinna som vill ta ansvar för kommunens fortsatta utveckling.

Själv kommer jag att ta mitt ansvar det vill säga att tillsammans med Maria och övriga socialdemokrater ta ansvar för framtiden.

Om du lägger din röst på Maria och oss socialdemokrater i alla tre valen kommer vi att erbjuda ett tryggt Sverige med god hälsovård och en kommun som går fortsatt framåt.

Ann-Marie Fagerström (S), kommunstyrelsens ordförande Emmaboda.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.