S behöver lämna besked om ny Ölandsbro

Debatt Artikeln publicerades
Ölandsbron.
Foto: /TT
Ölandsbron.

Replik på inlägg om en ny Ölandsbro, publicerad 12 mars.

Det är glädjande att behovet av en ny Ölandsbro lyfts fram av Socialdemokraternas kommunalråd på Öland samt deras riksdagsersättare i länet. Vi skriver under på, och har redan tidigare skrivit, deras argument om varför vi behöver planera för en ny Ölandsbro.

Det är också helt korrekt att, som de skriver, vi tillsammans i både kommuner, region och riksdag måste driva hela länets infrastrukturfrågor. Men innan ett parti börjar driva en fråga externt på alla nivåer vore det kanske klokast att partiet kom överens internt om vad det är partiet vill. Signalerna från Socialdemokraterna i länet är inte alldeles tydliga gällande behovet av en ny Ölandsbro.

Oss veterligen är det endast vårt parti - Liberalerna i Kalmar län - som tydligt tagit ställning för en ny Ölandsbro. Det är givetvis välkommet att enskilda S-företrädare som Wärenfalk, Corkovic och Ländin delar Liberalernas uppfattning, men i den här typen av långsiktiga frågor väger partiernas ståndpunkter mycket tyngre.

Vi hoppas därför att Socialdemokraterna, och övriga partier i länet, nu kan lämna besked. Ska vi kunna börja planera för en ny Ölandsbro är det hög tid för de politiska partierna att sätta ner foten. Så hur ska ni ha det?

Sebastian Hallén, gruppledare Liberalerna Mörbylånga

Carl-Henrik Sölvinger (L), oppositionsråd Kalmar

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.