Regionens personalpolitiska fiasko

Debatt Artikeln publicerades

Oskarshamns sjukhus

Personalen på Oskarshamns sjukhus, i synnerhet på intensivvårdsavdelningen (IVA), framför sin oro och ilska bland annat i media. Anledningen är hafsverket till utredning som ligger till grund för att Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna (Länsunionen) nu lägger ned IVA-verksamheten.

När årets budget beslutades av Region Kalmar län var samtliga politiska partier överens om vikten av att regionen är en attraktiv arbetsgivare. Därför arbetar regionens personalutskott och hela HR-staben också utefter ledorden ”attrahera, rekrytera, utveckla, behålla”.

Trots att oppositionen så sent som på regionfullmäktige i Västervik i slutet av januari återremitterade beslutet på grund av bristfälligt underlag, väljer Länsunionen att hasta till beslut redan en vecka senare för att lägga ned intensivvårdsavdelningen (IVA) på Oskarshamns sjukhus.

En av anledningarna till vår återremiss är att personalen inte hörsammats. Moderaterna och Kristdemokraterna har träffat de anställda på IVA flera gånger, för att ta del av de farhågor och den oro de upplever. Inte bara har utredningen utlämnat deras kunskap och erfarenhet men vi inom oppositionen ser allvarligt på de konsekvenser detta personalpolitiska fiasko kan leda till för hela sjukhusets framtid.

Carl Dahlin (M), vice ordförande

Chatrine Pålsson Ahlgren (KD)

Kaj Holst (M)

Region Kalmar läns personalutskott

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.