"Övergången skapar bara stress och panik"

Kalmar Artikeln publicerades

Järnvägsövergången vid Esplanaden – fortsatt stängd eller öppen igen? Beslutet närmar sig och frågan engagerar många läsare. Här är några röster från Facebook efter Barometerns artikel.

"Övergången har varit stängd i drygt ett och ett halvt år (vill minnas att den stängde december 2015) och Kalmarborna har klarat sig bra ändå. Trafiken på Stensövägen och Esplanden har märkbart minskat. Självklart skall den fortsätta vara stängd!"

/Björn Flodmark

"Självklart ska den stängas för biltrafik och endast vara öppen för cykel och gångtrafik. Det blir inga långa omvägar för bilarna, om man nu nödvändigtvis måste använda bilen."

/Peter Holmqvist

"Flytta stationen till f.d. Bombardier istället, då är alla problem lösta. Kalmarfolket blir mer harmoniska eftersom de då kommer att slippa vänta vid järnvägsbommar som normalt är nedfällda alltför lång tid innan tåget kommer. En stor areal mark kommer att frigöras nere vid gästhamnen och järnvägsgatan kan göras bredare och kopplas ihop med Lorensbergsleden. Alltså, bara goda möjligheter kan skapas."

/Nils Koch

"Hela flödet är förstört, får ju köra omvägar från för att åka till stensö. Fattar inte hur nån kan tycka det är bra att den är stängd."

/Pia Hammargren

"Hela den korsningen borde göras om. Det bösta hade varit en tunnel för oss cyklister. Jag vet inte hur många gånger man varit nära att bli påkörd. När bilister står på Stensövägen och ska ut på Södra vägen då har vi cyklister/fotgängare grönt samtidigt vilket inte alltid uppmärksammas. Bilisterna kör iväg jättefort och får oftast panikbromsa när de upptäcker att vi har grönt ljus samtidigt. Särskilt jobbigt är det på mörka årstiden."

/Fia Johansson

"Avstängd så klart alla dagar i veckan året runt. Övergången skapar bara stress och panik för alla bilister så låt Esplanaden vara vacker som den är utan onödiga bilar. Esplanaden är Kalmars finaste, vackraste och anrikaste vägen I Kalmars vackra stad så låt den få vara det i framtiden."

/Micke Dif Wiklund

VAD TYCKER DU? KOMMENTERA GÄRNA HÄR: