Oro över situationen på Salve

Frida Jonsson ,
Arkivbild.
Foto:Arkiv
Arkivbild.

Jag har haft min häst inackorderad på Hagbynäs i 5 år och har sedan dag ett trivs väldigt bra - fram tills nu. Nu känner jag en oro och ett obehag för att åka till stallet, en oro för att jag ska springa på någon i stallet som inte har där att göra.

Jag känner en frustration över att inte kunna rida på den väg jag alltid har gjort på grund av rädsla, att någon ska kasta grus på mig och min häst när jag rider förbi eller att någon ska följa efter mig när jag rider på dämmet.

Jag känner en stor besvikelse av bemötandet från kommunen när min oro inte tas på allvar. Det känns som att man är mer mån om dessa EU-immigranters behov än mina som hästägare och ung tjej. Hur jag upplever situationen verkar inte vara lika viktigt. Jag har kortat ner mina många timmar i stallet till betydligt färre. Sena kvällar hos min häst är numera något som jag drar mig för. Rädslan och oron gäller främst min hästs säkerhet, men även min egen. Jag kan inte med ord beskriva hur det skulle kännas om något händer med mitt djur. Jag vill poängtera att oron jag känner inte är obefogad, de har inträffat händelser som ligger bakom denna oro och frustration. Detta gör mig rädd.

Något som gör mig rent ut sagt förbannad är bristen på respekt för andra och andras saker, förståelsen för vad som är mitt och ditt. Att hoppa upp och tjuvrida på någon annans häst som står i sin hage är ett brott och oerhört respektlöst! Hästar är inga leksaker utan ett livs levande djur som man behandlar med respekt.

    Kommunledningen - ni har placerat dessa EU-immigranter här på Salve utan att fråga närliggande boende och utan att ni verkat ha koll på vilken verksamhet som bedrivs i närområdet. Ni verkar inte alls ha tänkt på att det är många unga tjejer som rider här och att den platsen tidigare har brukats för ridning som ni nu istället upplåter till ett läger- och jag undrar hur tänkte ni här?

    Jag har full förståelse för att ni möter ett stort problem när det gäller att hitta en plats där de kan bo. Men att placera de på Salve har nu tydligt visat sig vara något som inte fungerar alls! Det har gått så långt att jag funderar på att flytta min häst till ett annat stall, enbart på grund av dessa problem. Jag har ingen lust med att sitta och vänta på att någon olycka eller något nytt brott ska ske för att ni i kommunen ska reagera och ta tag i problemet.

    Att ni nu har valt att minska bevakningen till hälften av det som gällde först sänder starka signaler till oss om att ni inte tar vår oro på allvar.